Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina

08. 03. 2021. 22:39   >>  22:42

EKVATORIJALNA GVINEJA

U eksplozijama poginulo 98 osoba, 615 povrijeđenih

Broj poginulih u seriji eksplozija u vojnoj kasarni u Ekvatorijalnoj Gvineji porastao je na 98, a najmanje 615 osoba je povrijeđeno, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja nakon što je nastavljena potraga za tijelima nastradalih u ruševinama.

Prema objavi Ministarstva na Tviteru, 299 povrijeđenih ostaće u bolnicama, prenosi Rojters.

Do eksplozije je došlo u nedjelju, nakon što je izbio požar u vojnoj bazi u priobalnom gradu Bata.

Predsjednik Ekvatorijalne Gvineje, Teodoro Obiang Nguema, pripisao je nesreću nemaru u rukovanju dinamitom i rekao da su eksplozije oštetile gotovo sve kuće i zgrade u Bati, gradu sa nešto više od 250 hiljada stanovnika.

Ministarstvo zdravlja Ekvatorijalne Gvineje saopštilo je na Tviteru da je pripremilo brigadu za mentalno zdravlje koju čine psihijatri, psiholozi i medicinske sestre, koje će brinuti o žrtvama eksplozije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније