Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2021. 11:20 >> 11:22

PROTIV DEMOSTRANATA

Policija u Mjanmaru opet upotrijebila silu

Snage bezbjednosti Mjanmara ponovo su danas upotrijebile silu kako bi rasturile demonstracije protiv vojne vlade, dan nakon što je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija pozvao na preduzimanje mjera za suzbijanje nasilja vojne hunte u toj zemlji.

Protekle nedjelje snage bezbjednosti su u Mjanmaru ubile oko 50 demonstranata, a mnogi su ranjeni. Više od 1.000 ljudi je ukupno uhaopšeno.

U najvećem gradu Jangonu policija je jutros upotrijebila šok bombe i suzavac. Protesti su održani u još nekoliko gradova u Mjanmaru.

Demonstracije u toj zemlji traju od 1. februara kada je vojna hunta pučom zbacila civilnu vladu.

Specijalna izaslanica Ujedinjenih nacija za Mjanmar Kristine Šraner Burgener je juče pozvala da se osude akcije vojske.

"Od ključne je važnosti da je Savjet bezbjednosti bude odlučan i koherentan i da pokaže da čvrsto stoji uz narod Mjanmara, u znak podrške jasnim rezultatima izbora u novembru", rekla je ona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније