Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 02. 2021. 23:31 >> 23:32

ZBOG PANDEMIJE

Hitrou u gubicima od dvije milijarde funti

Londonski aerodrom Hitrou zabilježio je u 2020. gubitak od dvije milijarde funti zbog pandemije korona virusa, saopštila je danas uprava aerodroma.

Kako se dodaje, Hitrou je 2019. godine imao dobit prije oporezivanja od 546 miliona funti.

Broj putnika je tokom 2020. opao za 73 odsto na 22,1 milion i to su podaci koji obuhvataju januar i februar prije nego što došlo do pandemije korona virusa.

"Politike vlada posljednjih mjeseci zatvorile su granice. Nismo imali nikakvu podršku vlade osim pomoći za zadržavanje radnih mjesta, a nijesmo imali nikakve poreske olakšice... poput drugih aerodroma ili prodavnica", podsjeća Hitrou.

Hitrou je zatražio od britanskog ministra finansija Rišija Sunaka (Rishi) da u budžetu, koji će biti predstavljen u martu, pruži podršku sektoru, jednom od najteže pogođenih pandemijom.

Uprava aerodroma podsjeća da je "brzo reagovala na smanjenje operativnih troškova za 400 miliona funti, smanjenjem investicionih troškova za 700 miliona i povećanjem finansiranja za 2,5 milijardi funti".

"Završili smo godinu sa 3,9 milijardi funti u gotovini, dovoljno da traje do 2023. godine", navodi se u saopštenju i insistira na činjenici da će "ekonomski oporavak biti usporen sve dok ne budu pokrenuti putnički letovi na duge relacije, posebno ka ključnim tržištima poput SAD".

Uprava aerodroma je zatražila od britanskog premijera Borisa Džonsona da "uspostavi zajedničke standarde za međunarodna putovanja sa ostalim svjetskim liderima G7 u junu", na sastanku koji se održava u Engleskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније