Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

23. 02. 2021. 17:16 >> 17:23

PRIZNAO KRIVICU

Za ubistvo malteške novinarke 15 godina zatvora

Vinsent Muskat (Vincent Muscat), jedan od trojice optuženih za ubistvo za ubistvo malteške novinarke 2017. godine Dafne Karuane Galisije (Daphne Caruana Galizia) osuđen je danas na 15 godina zatvora.

Muskat je ranije danas na sudu priznao krivicu.

Sud je tokom izricanja presude naveo da uzima u obzir činjenicu da je optuženi sarađivao sa policijom.

Muskat je za ubistvo novinarke optužen zajedno sa braćom Alfredom i Džordžom Deđorđo (George Degiorgio).

Dafne Karuana Galicija, istraživačka novinarka opisivana kao "VikiLiks u jednoj osobi", ubijena je bombom postavljenom pod njen automobil u oktobru 2017. godine.

Muskat i braća Deđorđo osumnjičeni su da su napravili i postavili bombu ispod automobila novinarke.

Četvrta osoba povezana sa tim ubistvom je Jorgen Feneš (Yorgen Fenech), biznismen koji je uhapšen 2019. Hapšenje Feneša dovelo je do ostavke nekoliko članova tadašnje vlade. Ostavku su tada podneli premijer Džozef Muskat (Joseph) i ministar turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније