Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 02. 2021. 19:15   >>  19:15

ZA SOCIJANU PRAVDU

U Grčkoj štrajk ljekara i mornara

Zdravstveni radnici i mornari u Grčkoj stupili su danas u dvodnevni štrajk zahtjevajući povećanje zarada i naknada za nezaposlene, kao i zaštitu "socijalnih prava" koja su ugrožena zbog vladinih mjera u borbi protiv pandemije korona virusa.

Brodovi su usidreni u lukama kontinentalnog dijela Grčke zbog 48-časovnog štrajka na poziv Sindikata brodske mehanike (Pemen) čime su prekinute veze sa ostrvima, saopštila je lučka policija.

Sindikat u saopštenju traži "zaštitu nezaposlenih koji dugo čekaju na posao", "povećanje naknada za nezaposlene" i povećanje zarada.

Stotine bolničkih ljekara protestovalo je u Atini i drugim gradovima, nakon što je njihov sindikat pozvao na 24-časovni štrajk. "Ne koristite pandemiju da biste ugrozili naša socijalna prava", poručio je taj sindikat.

Oko 400 zdravstvenih radnika, prema procjeni policije, okupilo se jutros ispred ministarstva zdravlja u Atini, a postavljen je i transparent na kojem piše "Podržite zaposlene u zdravstvu".

Ljekari pozivaju na "masovno zapošljavanje" i uključivanje privatnih klinika u borbu sa sve više oboljelih od kovid-19, posebno u atinskom regionu Atika pošto je, kako kažu stručnjaci, 85 odsto kapaciteta na jedinicama reanimacije popunjeno.

U Grčkoj je do sada registrovano 6.300 umrlih od korona virusa i to najviše posljednjih mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније