Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 02. 2021. 10:50 >> 10:52

KATALONIJA

Socijalistička partija osvojila najviše glasova

Socijalistička partija je osvojila najviše glasova na regionalnim izborima u Kataloniji, ali je blok partija koje podržavaju nezavisnost proširio kontrolu nad parlamentom.

Na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, glavne stranke koje su se obavezale da izgrade nezavisnu državu povećale su broj svojih mijesta u regionalnom parlamentu sa 70 na 74, od ukupno 135.

Socijalistička partija bivšeg ministra zdravlja Salvadora Ilje osvojila je 33 mjesta, ili 625.000 glasova.

Dvije stranke koje podržavaju nezavisnost, Republička ljevica i Zajedno za Kataloniju osvojile su 33 i 32 poslanička mjesta.

U Kataloniji su tri godine poslije neuspjelog pokušaja otcepljenja od Španije, održani regionalni izbori uz slabiji odziv birača zbog epidemije korona virusa.

Republička ljevica osvojila je 33 poslanička mjesta, a Zajedno za Kataloniju 32.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније