Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

14. 02. 2021. 22:37 >> 22:36

OTKRIVENO OSAM SLUČAJEVA

Gvineja proglasila epidemiju ebole

Vlada Gvineje zvanično je danas proglasila epidemiju ebole, nakon što je na jugoistoku zemlje otkriveno osam slučajeva tog virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

"Rano jutros u laboratoriji u Konakriju potvrđeno je prisustvo vilrusa ebole", rekao je direktor Agencije za nacionalnu zdravstvenu bezbjednost, Sakoba Keita.

Kako prenosi Gardijan, Demokratska Republika Kongo danas je potvrdila četvrti slučaj ebole u provinciji Sjeverni Kivu, gdje je prvi slučaj detektovan 7. februara.

Ovo je prvo pojavljivanje virusa ebole u Zapadnoj Africi nakon teške epidemije od 2013. do 2016. godine, tokom koje je preminulo više od 11,3 hiljade ljudi u tom regionu.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da će brzo poslati pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније