Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2021. 12:54 >> 12:54

AVGANISTAN

Devet osoba poginulo u nekoliko napada

Pet vladinih službenika i četiri policajca poginuli su danas u nekoliko odvojenih napada u Avganistanu, saopštili su zvaničnici.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napade.

U jednom naselju u glavnom gradu Kabulu naoružane osobe otvorile su vatru, i prema navodima portparola gradske policije, ubile su četvoro zaposlenih u Ministarstvu za ruralni razvoj.

Nekoliko sati poslije napada, predsjednička palata je saopštila da je poginuo Reiaz Ahmad Halil, vršilac dužnosti direktora odjeljenja za ruralni razvoj provincije Majdan Vardak, koji je i bio meta napada.

Avganistanski predsjednik Ašraf Gani najoštrije je osudio napad i optužio talibane da su zaustavili mirovne pregovore ponovnom eskalacijom nasilja. "Oni pokazuju da ne vjeruju u mir", rekao je Gani.

Portparol policije u Kabulu je kasnije izjavio da je na drugoj lokaciji u gradu eksplodirao automobil za koji je bila pričvršćena bomba usmrtivši još jednog vladinog službenika, što je potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova, navodeći da je automobil u njihovom vlasništvi i da je poginuo vozač.

U zapadnoj provinciji Herat poginula su četiri policajca, a jedan je ranjen kada je njihov automobil nalatio na minu pored puta, izjavio je lokalni guverner.

Najmanje 21 talibanski pobunjenik, uključujući tri ključna člana grupe, ubijen je u specijalnoj operaciji avganistanskih snage bezbjednosti u sjevernoj provinciji Farjab, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je još 18 talibanskih boraca ranjeno u još dva okruga. Talibani nijesu komentarisali navode ministarstva.

U Avganistanu je nasilje u porastu iako su predstavnici talibana i vlade nedavno obnovili mirovne pregovore u Kataru, koji sporo napreduju jer pobunjenici nastavljaju s napadima na vladine snage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније