Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencija ]

04. 02. 2021. 10:46 >> 10:46

EKSPLOZIJE U DAMASKU

Sirijski zvaničnik: Izrael raketirao Siriju

Sirijski vojni zvaničnik izjavio je da je Izrael sinoć ispalio nadzemne i vazdušne rakete na ciljeve na jugu Sirije, nanoseći samo materijalnu štetu.

Neimenovani zvaničnik je rekao da su napadi podstakli sirijsku protivvazdušnu odbranu, kao i da su izraelski napadi došli preko Golanske visoravni, ali nije identifikovao metu, prenosi AP.

Stanovnici glavnog grada Damaska prijavili su da su čuli zvuk eksplozija. Državni mediji prenijeli su da su zvuci eksplozije u Damasku zvuci sirijske protivvazdušne odbrane koja je odgovorila na dolazeće rakete na jugu.

Ni državni mediji nijesu identifikovali ciljeve napada, a AP prenosi da je Sirijska opservatorija za ljudska prava čije je sjedište u Londonu saopštila da su napadi bili usmjereni na položaje sirijskih snaga i saveznickih iranskih milicija u ruralnoj provinciji Kunejtra na jugu Sirije.

Izrael rijetko komentariše takve izvještaje, ali je tokom godina pokrenuo stotine udara, a ciljevi su uglavnom pozicije libanskog Hezbolaha i proiranskih snaga koje se bore na strani zvaničnog Damaska.

Izraelski rat u sjenci protiv Irana i njegovih saveznika eskalirao je posljednjih mjeseci, sajber napadima i razmjenom vatre sa militantima u Siriji i Libanu, navodi AP.

Prema agenciji, Izraelci su zabrinuti da će američki predsjednik Džo Bajden usvojiti pomirljiviji pristup prema Iranu. Bajden je rekao da se nada da će vratiti SAD iranskom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine sa svjetskim silama, čemu se Izrael odlučno protivio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније