Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

27. 01. 2021. 22:06   >>  22:06

BIJELA KUĆA

Bajden za 22. april najavio međunarodni samit o klimi

Američki predsjednik Džo Bajden najavio je danas moratorijum na davanje novih koncesija za bušenje nafte i gasa, i najavio za 22. april međunarodni samit o klimi, saopštila je Bijela kuća.

Američki predsjednik trebalo bi kasnije danas da potpiše dekret sa detaljnim mjerama, uključujući organizovanje samita o klimi 22. aprila, na Dan planete Zemlje.

Tog dana je i peta godišnjica potpisivanja Pariskog sporazuma, kojem su se SAD ponovo pridružile nekoliko sati nakon stupanja na dužnost novog predsjednika.

Moratorijum na davanje novih koncesija za bušenje nafte i gasa na državnom zemljištu i vodama neće uticati na koncesije koje su već date, ali će omogućiti Bajdenu da ispuni jedno od svojih predizbornih obećanja.

SAD će se takođe obavezati na očuvanje integriteta 30 odsto federalne zemlje i vode do 2030. godine kako bi zaustavile nestanak biodiverziteta.

Bajden će takođe naložiti saveznim agencijama da ulažu u područja koja ekonomski zavise od fosilnih goriva i pruže podršku stanovništvu posebno pogođenom klimatskom krizom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније