Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 01. 2021. 22:22 >> 22:23

NORMALIZACIJA ODNOSA

Bajden i Putin obavili prvi razgovor

Novi američki predsjednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i ruski predsjednik Vladimir Putin su danas prvi put razgovorali telefonom i pomenuli sporna putanja između dvije države, saopštila je Bijela kuća.

"On (Bajden) pozvao je Putina da bi razgovarao o želji SAD da se za pet godina produži sporazum o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START (New Start) koji ističe u februaru", navodi se u saopštenju.

Portparolka Bijele kuće Džen Psaki (Jen) izjavila je da je Bajden Putinu prenio američku čvrstu podršku suverenitetu Ukrajine pred "stalnom agresijom Rusije".

Bajden je ruskom predsjedniku prenio da je zabrinut zbog "trovanja opozicionara Alekseja Navaljnog" i njegovog hapšenja 17. januara po povratku u Rusiju iz Njemačke gdje se mjesecima oporavljao.

Kremlj je saopštio da je Putin podržao normalizaciju rusko-američkih odnosa.

Putin je naveo da bi normalizacija odnosa Rusije i SAD bila u interesu cijele međunarodne zajednice, s obzirom na njihovu posebnu odgovornost u održavanju bezbjednosti i stabilnosti u svijetu, dodao je Kremlj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније