Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 01. 2021. 10:33 >> 10:35

NAKON EKSPLOZIJE

Iz kineskog rudnika spašeno 11 rudara

Spasioci u Kini oslobodili su 11 rudara koji su bili zarobljeni 600 metara pod zemljom u rudniku zlata na sjeveru Kine, javili su danas državni mediji.

Kineska televizija je porikazala snimak izvlačenja prvog rudara, kome su bile vezane oči kako bi se zaštitio od svjetlosti. On je odmah je prebačen u bolnicu na liječenje, a njegovo stanje je opisano kao "izuzetno slabo", prenio je Bi-Bi-Si.

U eksploziji koja je dogodila 10. januara u rudniku zlata u provinciji Šangdong zarobljena su 22 rudara. Jedan radnik je umro.

Spasioci su prethodno uspjeli da uspostave kontakt sa rudarima i dostave im hranu.

Okno je 350 metara ispod površine blokiralo 70 tona otpada koji se proteže još 100 metara, a spasioci procjenjuju da će biti potrebne još dvije nedjelje da dođu do rudara i prebace ih na sigurno, dok nastavljaju da buše dodatne šahtove za komunikaciju, ventilaciju i eventualno evakuaciju.

Uprava rudnika je u pritvoru zbog toga što su čekali više od 24 sata da prijave nesreću, čiji uzrok još nije saopšten.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније