Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

18. 01. 2021. 12:23 >> 13:01

U BLIZINI MOSKVE

Počelo saslušanje Alekseja Navaljnog

Saslušanje Alekseja Navaljnog, glavnog opozicionara i kritičara Kremlja, počelo je danas u 10.30 h (12.30 po moskovskom vremenu) u gradu Himki, u blizini Moskve, objavila je na Tviteru portparolka suda Kira Jarmuš.

Od ruske zatvorske službe je od suda zatraženo da on ostane u pritvoru, prenio je Rojters pozivajući se na izvore Interfaksa.

Zapadne zemlje su pozvale Rusiju da odmah pusti Navaljnog, koji je uhapšen u nedjelju uveče na moskovskom aerodromu nakon što se vratio sa liječenja iz Berlina, gdje se oporavljao od navodnog trovanja nervnim agensom "novičok".

Navaljni je nazvao saslušanje "najvećim stepenom bezakonja", u prvim komentarima otkako je zatvoren, a obratio se video snimkom na Tviteru, koji je postavila njegova portparolka.

Advokati ruskog opozicionara saopštili su danas da im nije dozvoljen pristup klijentu nakon što je pritvoren u nedjelju na aerodrom u Moskvi.

"Njegovo stanje je zasad nepoznato", navodi se u poruci advokata, javio je Rojters.

Policija je pritvorila Navaljnog prilikom povratka iz Berlina, nakon što je stigao sa liječenja iz Njemačke, prvi put otkako je, pretpostavlja se, otrovan prošlog ljeta, što je izazvalo trzavice na relaciji Rusija-Zapad.

Navaljni je za trovanje optužio Rusiju, ali je Kremlj to kategorički negirao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније