Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina ]

18. 01. 2021. 22:17   >>  22:18

ZA ČUVANJE BAJDENA

FBI provjerava 25 hiljada vojnika Nacionalne garde

Američki bezbjednosni stručnjaci su zabrinuti zbog mogućeg, kako navode, napada iznutra ili prijetnje koja bi mogla da dođe od pripadnika službi koji će biti zaduženi za čuvanje izabranog predsjednika države Džozefa Bajdena tokom inauguracije 20. januara.

Zbog toga su zatražili od FBI-ja da se uradi bezbjednosna provjera svih 25 hiljada pripadnika Nacionalne garde koji dolaze u glavni grad.

Oprez je povećan zbog nereda 6. januara, kada je nastradalo pet osoba prilikom upada pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trampa u zgradu Kongresa u Vašingtonu, prenio je AP.

Ministar vojske Rajan Mekarti je rekao da su bezbjednosne službe svjesne potencijalnih prijetnji i upozorio je komandire jedinica da budu na povećanom oprezu kako se inauguracija približava.

Nacionalna garda je počela da pristiže u Vašington još prošle nedjelje i najavila da će biti kompletna do srijede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније