Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

17. 01. 2021. 17:57 >> 17:57

MOSKVA

Nekoliko saveznika Navaljnog uhapšeno na aerodromu

Nekoliko saveznika protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog, koji trenutno leti iz Berlina za Moskvu, uhapšeno je danas na moskovskom aerodromu gde su se okupili da ga dočekaju, izjavio je jedan od saradnika Navaljnog.

"Uhapšeni su Ljubog Sobol, Ruslan Čavedinov, saradnici Ilija Pahomov i Konstantin Kotov, advokat Aleksej Molokojedov i direktorka kampanje Anastasija Kadetova", naveo je na Tviteru jedan od saradnika Navaljnog Ivan Jdanov.

Opozicioni list Novaja Gazeta prenio je da je uhapšen novinar lista na moskovskom aerodromu Vnukovo, gdje tokom večeri treba da sleti avion sa Navaljnim.

Prema pisanju MBKh Media, na aerodromu je uhapšeno oko deset osoba.

Ruske vlasti su ranije pozvale građane da ne učestvuju na "nedozvoljenom javnom okupljanju" na aerodromu, gdje se trenutno nalazi oko 200 pristalica Navaljnog kao i policijske snage za rasturanje demonstracija.

Navaljni je odlučio da se vrati u Rusiju uprkos prijetnji zatvorskom kaznom.

Avion sa Navaljnim i njegovom suprugom Julijom poletio je oko 15.00 sa berlinskog aerodroma.

Protivnik Kremlja boravio je u Njemačkoj gdje je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo tokom leta u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Ruska zatvorska služba saopštila je nedavno da namjerava da uhapsi Navaljnog ako se vrati u Rusiju jer nije poštovao obaveze o uslovnoj zatvorskoj kazni koja mu je izrečena 2015. godine.

Navaljni je nekoliko nedjelja bio u komi, a od kada se oporavio, optužio je u nekoliko navrata predsjednika Rusije Vladimira Putina da je naredio njegovo trovanje i ubistvo. Kremlj je odbacio te optužbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније