Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 01. 2021. 09:15 >> 09:15

MJERE PROTIV KOVIDA19

Austrija produžila lokdaun do 8. februara

Vlada Austrije završila je kasno sinoć konsultacije oko mjera protiv širenja koronavirusa i donijela odluku da se zaključavanje produži do 8. februara.

Zaključavanje, koje je trebalo da se okonča 24. januara, biće produženo do 8. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat razgovora Vlade u Beču i pokrajina.

Poslije 8. februara uslijediće postepeno “otključavanje”, dok će ugostitelji, hotelijeri i organizatori manifestacija morati da na takve mjere čekaju do kraja februara.

Tako će se od 8. februara, ako to bude dozvolila epidemiološka situacija, otvoriti ponovo sve prodavnice, uslužne djelatnosti i muzeji.

Međutim, to otvaranje uslijediće pod pooštrenim uslovima, kao što su obaveza nošenja maski FFP2 nivoa zaštite i držanje distance koja će biti povećana sa metar na dva metra.

I škole će otvoriti tek od 8. februara vrata za đake, koji će do tada ostati na učenju na daljinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније