Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 01. 2021. 13:25 >> 13:38
1

PREDSJEDNIK SAD

Bajden izabrao Barnsa za šefa CIA

Izabrani predsjednik SAD Džo Bajden objavio je danas da je izabrao karijernog diplomatu Vilijama Barnsa za direktora Centralne obavještajne agencije (CIA).

 

Bivši ambasador u Rusiji i Jordanu Barns, 64, ima 33-ogodišnju karijeru u Stejt departmentu za vreme republikanskih i demokratskih predsjednika. On je napredovao u diplomatskoj službi i postao državni sekretar prije nego što je otišao u penziju 2014. i postao šef Karnegi fondacije za međunarodni mir (Carnegie Endowment for International Peace).

U jeku previranja u Stejt departmentu poslije preuzimanja dužnosti Donalda Trampa u januaru 2017. godine Barns je ćutao do prošle godine kada je počeo sa pisanjem jako kritičkih članaka o politici administracije Donalda Trampa u publikacijama, Forin afers (Foreign Affairs) i drugim.

"Bil Barns je izuzetni diplomata sa više decenija iskustva na svjetskoj sceni u održavanju naše zemlje bezbjedne i sugurne. On dijeli moje duboko uvjerenje da obavještajna služba treba da bude apolitična i da posvećeni obavještajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju zahvalnost i poštovanje", napisao je Bajden.

On je rekao da će Barns donijeti znanje, prosuđivanje i perspektivu potrebnu da se suprotstavi pretnjama prije nego što stignu do SAD, i da će američki narod spavati mirno sa njim kao sljedećim direktorom CIA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније