Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

10. 01. 2021. 09:37 >> 09:37

MASOVNI PREKID

Zbog kvara na mreži cijeli Pakistan bio bez struje

Veliki tehnički kvar na sistemu proizvodnje i distribucije struje u Pakistanu izazvao je masovni prekid struje zbog koga je cijela zemlja noćas bila u mraku, rekao je ministar energetike.


Više sati poslije noćašnjeg prekida struje ministar energetike Omar Ajub je preko Tvitera napisao da se struja ponovo uspostavlja u fazama, počevši od Islamabada.

Ministar je kasnije danas rekao da je snabdijevanje strujom uspostavljeno u većem dijelu zemlje.

Kvar je pogodio sve velike gradove u zemlji među kojima i glavni grad Islamabad, veliki ekonomski centar Karači i drugi najveći grad Lahor.

Prekid su prvo prijavili preko društvenih mreža stanovnici velikih urbanih centara uključujući Karači, Lahor, Islamabad i Multan. Ministar i njegov portparol su onda preko Tvitera počeli da obavještavaju zemlju.

Ajub je pozvao građane da budu strpljivi. Rekao je da se istražuje uzrok prekida struje i da se radi na tome da se pokrene glavna pakistanska elektrana Tarbela na sjeverozapadu što bi dovelo do vraćanja struje u ostatku zemlje u fazama.

Na konferenciji za novinare danas Ajub je rekao da je elektrana Gudurudž u južnoj provinciji Sind zabilježila kvar u 23.41 sinoć po lokalnom vremenu što je u roku od nekoliko sekundi izazvalo zatvaranje drugih elektrana. 

Kasnije je portparol ministarstva energetike Zafar Jab rekao da su postrojenja Tarbela i Varsak, oba u sjeverozapadnoj provinciji Kajber Paktunkva, ponovo u funkciji i da se vraća struja u sistem prenosa. Jab je dodao da će vraćanje struje u sve oblasti u zemlji trajati neko vrijeme.

Nacionalna kompanija za distribuciju struje NTDC saopštila je da će biti obrazovana komisija da se utvrdi uzrok tog kvara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније