Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 01. 2021. 22:55   >>  22:53

PREKINUTO ZASIJEDANJE

London i Berlin osudili upad Trampovih pristalica u Kongres

Britanske i njemačke vlasti osudile su večeras upad pristalica odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa u zgradu Kongresa.

Britanski premijer Boris Džonson ocijenio je kao "sramne scene" u Vašingtonu poslije upada Trampovih pristalica u Kongres i pozvao na mirnu i urednu primopredaju dužnosti novom predsjedniku Džozefu Bajdenu.

"Sramotne scene u američkom Kongresu. SAD su branioci demokratije širom svijeta, i sada je od vitalnog značaja da se prenos moći odvija mirno i uredno", naveo je Džonson na Tviteru.

Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao je Trampove pristalice da "prestanu da gaze demokratiju".

"Tramp i njegove pristalice na kraju bi trebalo da prihvate odluku američkih glasača i prestanu da gaze demokratiju", naveo je Mas na Tviteru i dodao da se "zapaljive riječi pretvaraju u nasilnu akciju".

Trampove pristalice su večeras u Vašingtonu upale u zgradu Kongresa SAD, poslije protesta na kojem ih je bilo nekoliko hiljada.

U Vašingtonu je nastao haos, evakuacija članova Kongresa je u toku, a oko 200 pripadnika Nacionalne garde poslato je da zavede red.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније