Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 01. 2021. 22:03 >> 22:04

ŠKOTSKA PREMIJERKA PORUČILA

Tramp za sada nije dobrodošao u Škotskoj

Škotska premijerka Nikola Sterdžon (Nicola Sturgeon) upozorila je danas odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa da mu ograničenja na snazi u Škotskoj gdje ima terene za golf, ne dozvoljavaju da dođe.

Lokalni list Sandej post (Sunday Post) prenio je da je aerodrom Prestvik na istoku Škotske dobio obavještenje o dolasku Boinga 757 koji često koristi Tramp, 19. januara, odnosno dan prije inauguracije novog predsjednika SAD Džozefa Bajdena (Joseph Biden).

List je dodao da su na tom aerodromu pojačane aktivnosti i da su navodno sprovedene izvidjačke misije nad jednim od dva terena za golf u vlasništvu Trampa.

Izvori bliski aerodromu rekli su Frans presu da ne očekuju Trampovu posjetu tokom januara.

Nikola Sterdžon sa svoje strane je rekla da ne zna koji su Trampovi planovi putovanja, uz nadu da će njegov plan biti u bliskoj budućnosti da napusti Bijelu kuću.

"Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da dolaze u Škotsku, osim ako su u pitanju neka neophodna putovanja", rekla je ona i podsjetila da je Škotska pooštrila mjere protiv korona virusa.

"To se odnosi na njega (Trampa) kao i za bilo koga drugog. Dolazak na teren za golf ne smatramo neophodnim razlogom za dolazak", dodala je ona.

U SAD i dalje se šire spekulacije šta će Tramp, koji još uvijek odbija izborni poraz, učiniti 20. januara na dan Bajdenove inauguracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније