Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 12. 2020. 14:50 >> 14:54

PREMIJER SAOPŠTIO

Grčka želi da ubrza izgradnju novog kampa na Lezbosu

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izrazio je danas želju da se ubrzaju procedure za izgradnju novog kampa na ostrvu Lezbos gdje se više od 7.000 azilanata trenutno nalazi u teškim uslovima.

Micotakis je bio u prvoj posjeti privremenom kampu na Lezbosu nakon požara u septembru u kojem je uništen kamp Morija.

Vlada je odavno obećala izgradnju novog kampa, ali je naišla na protivljenje stanovnika i lokalnih vlasti.

"Obećali smo da ćemo zatvoriti kamp Morija", ali "naravno nismo zamišljali da će biti zatvoren na ovaj način...", rekao je grčki premijer, navodi se u saopštenju nakon njegove posjete kampu gdje je medijima bio zabranjen prilaz.

Osvrnuvši se na podršku Evropske unije koja će finansirati novi kamp, premijer je pozdravio činjenicu da su lokalne vlasti najzad odobrile zemljište na kojem će novi kamp biti izgrađen. On je izrazio nadu i da će biti "ubrzane procedure oko tendera".

Premijer je takođe pozdravio rad lučke policije na "24-časovnoj kontroli morskih granica zemlje prema Turskoj".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније