Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 12. 2020. 09:30 >> 09:36

SAUDIJSKA ARABIJA

Ekplodirao naftni tanker u Džedi

Naftni tanker eksplodirao je rano jutros u lučkom gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, nakon što je "pogođen spolja", saopštila je špedicija.

 

Svih 22 člana posade uspjela su da pobjegnu sa broda i nisu povrijeđeni.

Vlasti su saopštile vijest o eksploziji bez navođenja detalja.Kraljevina nije odmah priznala eksploziju koja je pogodila ključnu luku i distributivni centar za trgovinu naftom.

U prvim izvještajima nije naveden uzrok eksplozije, a sličan napad dogodio se prošlog mjeseca kada je eksplodirala mina i oštetila tanker kod obale Saudijske Arabije, za šta su vlasti optužile jemenske pobunjenike Huti.

Organizacija britanske kraljevske mornarice "Marine trejd operejšn" saopštila je da se eksplozija dogodila juče, ne navodeći detalje. Upozorila je brodove u tom području na oprez i navela da je istraga u toku.

Jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, i ranije su izvodili minibacačke napade u svom dugom ratu protiv koalicije koju predvodi Saudijska Arabija. Međutim, Huti nisu komentarisali prošlomjesečni napad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније