Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92.net ]

12. 12. 2020. 16:55 >> 16:59

AZERBEJDŽAN OTVORIO VATRU

Ponovo rat u Nagorno-Karabahu?

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da su azerbejdžanske snage ponovo pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu.

"Azerbejdžanske snage su 12. decembra obnovile borbena dejstva u pravcu naselja Stari Taglar i Hceberd“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je vojska Nagorno-Karabaha, s tim u vezi, preduzela sve neophodne korake.

Za sada nije poznato da li ima stradalih u borbenim dejstvima. Takođe, po ovom pitanju se za sada nije oglasila azerbejdžanska strana.

Inače, kako podsjećaju ruski mediji, ova dva mjesta u Nagorno-Kaarabahu su enklave i jedine nijesu pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Podsjetimo, Azerbejdžan i Jermenija su uz posredstvo Rusije postigle primirje 10. novembra i tada su u potpunosti obustavljena sva borbena dejstva.

U skladu sa mirovnim sporazumom koji je potpisan u Moskvi, pored prekida vatre dogovorena je i razmjena zarobljenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније