Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 12. 2020. 20:55 >> 21:01

ZBOG PORASTA NOVOOBOLJELIH

U Njujorku ponovo zabranjeno restoranima da služe goste

Zabrana služenja gostiju u restoranima ponovo je uvedena u Njujorku, zbog stalnog porasta novozaraženih korona virusom i hospitalizacija u gradu i širom istoimene savezne države, objavio je guverner Endrju Kuomo.

Od ponedjeljka restoranima u Njujorku ponovo će biti dozvoljeno samo pakovanje hrane za ponijeti, isporuka i služenje hrane na otvorenom, rekao je guverner na konferenciji za novinare u Olbaniju.

On je već nedjelju dana nagovještavao da može doći do većih restrikcija služenja u restoranima, navodeći da čeka da vidi da li će biti stabilizovana stopa hospitalizacija. Pošto se nije, on je rekao da uprkos ekonomskim teškoćama koje ta mjera donosi jednoj od najvećih i najvitalnih industrija u gradu, mora da se djeluje.

Kuomo je izdao ovo naređenje upkos protivljenju ugostiteljske industrije koja je upozorila da može doći do otpuštanja u sezoni praznika i kada savezna vlada još nije usvojila dodatni paket pomoći za kovid-19.

Zdravstveni stručnjaci stalno upozoravaju da služenje hrane, posebno u malim prenatrpanim restoranima gdje ljudi piju i mogu da skinu maske kada ne jedu, predstavlja rizik za kapljično širenje zaraze.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nedavno je opisao takve situacije kao visoko rizične za zarazu.

Kuomo je rekao da razmatra restrikcije u drugim djelovima države Njujork ali danas nije najavio promjene.

Njujorški ugostitelji su teško pogođeni od kako je u martu ta država zatvorila poslove koji nisu neophodni, kada su morali da svedu rad na isporuke, i hranu za ponijeti. Ta blokada je postepeno ukinuta za mnoge firme ali restorani su ostali ograničeni.

U septembru je u Njujorku dozvoljeno da služe hranu restoranima sa popunjenim kapacitetom od 25 odsto. U drugim djelovima države Njujork dozvoljena je popunjenost kapaciteta od 50 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније