Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 11. 2020. 09:09   >>  09:09

OBOREN REKORD

Sidnej: Najtoplija noć u posljednjih 50 godina

Sidnej je zabilježio svoju najtopliju novembarsku noć u posljednjih 50 godina, dok će temperatura u jednom od najvećih australijskih gradova danas doseći 40 stepeni.

Protekle noći minimalna temperatura u Sidneju iznosila je 25,4 stepena Celzijusa, čime je oboren prethodni rekord od izmjerenih 24,8 stepeni 1967. godine.

Uprkos pandemiji, većina stanovnika Australije hrli prema plažama u potrazi za osvježenjem, dok epidemiolozi pozivaju na poštovanje propisa o fizičkoj distanci. Najveće gužve zabilježene su na popularnim plažama Novog Južnog Velsa.

Meteorolozi u Australiji predvidjeli su šestodnevni toplotni talas u sjeverozapadnim i jugoistočnim dijelovima Kvinslenda, gdje će temperature dostizati i 50 stepeni.

S druge strane, vatrogasne službe upozoravaju na "vrlo visoku do ozbiljnu opasnost od požara" u Novom Južnom Velsu.

Trenutno je u Australiji aktivno 45 požara, od kojih jedan požar prijeti kućama i stanovnicima na zapadu Sidneja. Podsjetimo da su prošlogodišnji požari u Australiji uništili više od 3.000 domova i ubili ili raselili skoro tri milijarde životinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније