Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

27. 11. 2020. 21:32   >>  21:48

"TVRDNJE NEUTEMELJENE"

Federalni sud odbacio Trampovu žalbu za Pensilvaniju

Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj štaba američkog predsjednika Donalda Trampa da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, i presudio da tvrdnje nemaju utemeljenje.

 

Vijeće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtjev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Ðulijani, za izmjenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi CNN.

"Tvrdnje štaba nemaju nikakvo utemljenje. Broj glasačkih listića koje oni konkretno osporavaju daleko je manji od 81 hiljade glasova razlike u pobjedi ", napisale su sudije.

Tramp i neki od njegovih saveznika dovodili su u pitanje legitimitet izbora navodeći, bez dokaza, da je bilo krađe i nastojeći da iskoriste pravnu borbu za poništavanje rezultata u ključnim državama.

Trampov štab žalio se na presudu prošlog vikenda, kada je sudija Metju Bran odbacio njihovu tužbu, presudivši da ne može biti izmijenjena i dopunjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније