Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 02. 2013. 10:13 >> 10:09

ŠPANIJA - KRIZA

Rahoj: Španija na putu oporavka

Španija je na putu oporavka, poručio je španski premijer Mariano Rahoj, nakon što je budžetski deficit u prošloj godini pao na ispod sedam odsto bruto domećeg proizvoda, sa skoro devet odsto iz 2011. godine.

Vlada pokušava da ozdravi javne finansije smanjenjem potrošnje i povećanjem poreza. Iako je to koštalo ekonomiju, koja je ponovo u recesiji, i dovelo do stope nezaposlenosti od 26 odsto, Rahoj smatra da je deficit ipak smanjen, prenosi Biznis.ba.

“Španija je uspjela da preživi. Glava je iznad vode”, poručio je Rahoj u parlamentu u prvoj debati o stanju nacije otkako je preuzeo dužnost u decembru 2011. godine.

On je dodao da je smanjenje deficita uslijedilo nakon do sada neviđenih privrednih prilagođavanja i izmjena.

Španija je prošle godine obećala evropskim zemljama da će smanjiti deficit na 6,3 odsto nakon što je 2011. godine iznosio 8,9 odsto. U pokušaju da ispuni obećanja o smanjenju deficita, Rahoj je prekršio obećanja data biračima tokom predizborne kampanje, što je izazvalo socijalne nemire i dva generalna štrajka u proteklih 14 mjeseci.

On je priznao da nije uspio da ispuni neka obećanja, ali je insistirao da je ispunio dužnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније