Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92 ]

27. 11. 2020. 07:24 >> 07:24
3

TRAMP

"Napustiću Bijelu kuću"

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će napustiti Bijelu kuću, ako Elektorski koledž potvrdi pobjedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

"Naravno da hoću. Naravno da hoću. I vi to znate. Ali, mislim da će se mnogo toga još dogoditi prije 20. januara. Mnogo stvari. Ogromna prevara je otkrivena. Kao da smo zemlja trećeg svijeta", naveo je.

Tramp je rekao i da će biti teško da prihvati rezultate izbora pod ovakvim okolonostima.

"Ovi izbori su prevara", ponovio je Tramp u razgovoru sa novinarima.

Kako prenosi Rojters, Tramp je do sada odbijao da prizna poraz iako je u međuvremenu prihvatio da formalno otpočne proces tranzicije vlasti na njegove na novu administraciju Džoa Bajdena.

Rojters podsjeća i da je Bajden osvojio 306 elektorskih glasove naspram Trampova 232 glasa, kao i čak šest miliona glasova više.

Inauguracija Bajdena za novog predsjednika SAD bi trebalo da bude održana 20. januara iduće godine, podsjeća Rojters i navodi da bi prethodno, 14. decembra elektori trebalo da glasaju i potvrde rezultate izbora od 3. novembra.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније