Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 11. 2020. 19:40 >> 19:52

U POSJETI MINSKU

Lavrov kritikovao miješanje zapadnih zemalja

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji se nalazi u posjeti Minsku, kritikovao je danas miješanje zapadnih zemalja u unutrašnja pitanja Bjelorusije gdje su od avgusta protesti protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka.

"Konstatovali smo brojne radnje grubog miješanja SAD i pojedinih evropskih zemalja u unutrašnja pitanja" Bjelorusije, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare poslije sastanka sa bjeloruskim kolegom Vladimirom Makejom.

Lavrov je rekao da je "mudri beloruski narod sposoban da sam shvati (šta treba da radi), a da mu ne treba sufliranje spolja ili insistiranje na predlogu posredovanja koje nije ni tražio", rekao je dodao je on.

Ruski ministar je posebno osudio pokušaje Zapada da "manipuliše javnim mnjenjem", tako što otvoreno "podržava antivladine snage i doprinosi njihovoj radikalizaciji u Bjelorusiji".

Lavrov, koji se u srijedu sastao sa Lukašenkom, izrazio je nadu da će se situacija u Bjelorusiji uskoro vratiti u normalu zahvaljujući inicijativi predsjednika na sprovednju ustavne reforme i modernizaciji političkog sistema.

Lukašenko (66) na vlasti od 1994. godine, odbija da podnese ostavku i samo je neodređeno i bez detalja pomenuo ustavnu reformu u pokušaju da smiri protestni pokret.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније