Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 11. 2020. 23:16   >>  23:17 1

NAGORNO-KARABAH

Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima

Azerbejdžanske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o mogućim ratnim zločinima koje su počinile jermenske i azerbejdžanske snage tokom šest nedjelja sukoba u oblasti Nagorno-Karabah.

Državni tužilac Kamran Alijev izjavio je da njegov ured istražuje video zapise u kojima je prikazano ponižavajuće postupanje prema azerbejdžanskim vojnicima.

"Takođe smo pokrenuli istragu o nehumanom postupanju prema zarobljenim jermenskim vojnicima", rekao je Alijev i dodao da postoji mnogo "lažnih video zapisa", ali bi neki mogli zaista da budu autentični.

Sukob Azerbejdžana i Jermenije oko kontrole nad Nagorno-Karabaha okončan je 9. novembra mirovnim sporazumom kojim je priznata pobjeda snaga Azerbejdžana. Dogovor je postignut uz pomoć Rusije.

Nagorno-Karabah, teritorija na kojoj uglavnom žive Jermeni, otcijepio se od Azerbejdžana, što je dovelo do rata koji je tokom 90-ih godina odnio 30.000 života. Od tada povremeno izbijaju sukobi, a posljednji je izbio 27. septembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније