Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 11. 2020. 23:18 >> 23:22
1

NJEMAČKA

Razmatraju ograničenje broja prisutnih za Božić i Novu godinu

Njemački regioni zatražili su da se na 10 osoba ograniči broj prisutnih iz različitih porodica tokom Božića i Nove godine kako bi se izbjeglo dalje širenje korona virusa.

Međutim, djeca mlađa od 14 godina ne bi bila obuhvaćena tim ograničenjima, piše u predlozima o kojima će sjutra biti riječi na sastanku predstavnika regiona i njemačke vlade.

Predloženo je da ta ograničenja budu na snazi od 23. decembra do 1. januara, a da učesnici budu u karantinu prije i poslije proslava.

Savezna vlada i pokrajine će takođe razgovarati sa vjerskim zajednicama o vjerskim službama za predstojeće praznike kako bi se smanjili kontakti, navodi se u predlogu i ističe da treba izbjegavati vjerska okupljanja.

Regioni su takođe protiv potpune zabrane petardi i vatrometa oko 31. decembra, ali se u predlogu ističe da bi upotreba pirotehnike trebalo da bude zabranjena na trgovima i prometnim ulicama kako bi se izbjeglo veće okupljanje, uz preporuku da se ljudi uzdrže od korišćenja tih sredstava.

O tim mjerama će biti riječi na sutrašnjem sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel koja će se potom obratiti na konferenciji za novinare.

U Njemačkoj je do juče registrovano 942.687 zaraženih korona virusom od kojih je 14.361 osoba umrla od posljedica bolesti kovid-19.

Svjetska zdravstvena organizacija je juče ocijenila da je proslava Božića u uskom krugu, bez velikih porodičnih okupljanja, "najbolja opcija" u vrijeme pandemije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније