Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 10. 2013. 20:05 >> 20:05
2

PRVI PUT

Forbs: Putin najmoćniji na svijetu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi se na prvom mjestu "Forbsove" rang-liste najmoćnijih ljudi na svijetu, dok je američki predsjednik Barak Obama na drugom mjestu, objavljenjo je danas na sajtu ovog američkog časopisa.

U redovnom godišnjem izboru "Forbsa" navedeno je da je Putin, koji je prošle godine bio treći na listi, pokazao svoju dominaciju u diplomatskim manevrima tokom krize u Siriji, a spominje se i njegova uloga u vezi sa sudbinom bivšeg obavještajca SAD Edvarda Snoudena.

Ovo je prvi put da se Putin našao na vrhu liste najmoćnijih, kojom je od 2009. dominirao Obama, osim 2010. godine, kada je "Forbs" za najmoćnijeg proglasio tadašnjeg kineskog lidera Hu Đintaoa.

Aktuelni kineski predsjednik Si Đinping je na trećoj poziciji, slijedi papa Franjo, a njemačka kancelarka Angela Merkel je na petom mjestu.

Francuski predsjednik Fransoa Oland, za koga "Forbs" ističe da je njegova popularnost prema anketama  najniža, pao je sa 14. na 18. mjesto.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније