Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2020. 06:45 >> 06:46

U NIGERIJI

Napad na džamiju: Ubijeno 5, oteto 18 osoba

Naoružane osobe ubile su pet vjernika i otele 18 njih u napadu na džamiju na jugozapadu Nigerije, saopštili su sinoć policijski izvori.


Oko 100 osoba na motorima podmetnulo je požar u džamiji u petak za vrijeme molitve. Napad se dogodio u jednom selu u oblasti savezne države Zamfara. 

"Banditi su ubili pet vjernika i oteli 18 njih, uključujući i imama", navela je policija, dok su očevici rekli Frans presu da je oteto više od 30 osoba.

Nigerijska vojska je 2016. poslata u Zamfaru, gdje su otmice zbog otkupa i krađa stoke postali uobičajeni u seoskim zajednicama, gdje stanovništvo koje većinom čine muslimani, živi od stočarstva, lova i poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније