Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92 ]

21. 11. 2020. 22:06   >>  22:07

VIDEO SNIMAK OTKRIO

Terorista iz Beča slušao albansku muziku prije napada

Austrijska policija dobila je video snimak koji bi mogao da rasvijetli veliku nepoznanicu u terorističkom napadu 2. novembra. To je pitanje kako je terorista Kujtim Fejzulaj došao naoružan u centar Beča.

Na snimku se vidi kako jedan muškarac, na suvozačkom mjestu, u kolima tipa BMW sjedi sa automatskom puškom među nogama, isti tip oružja koji je korišćen u napadu u kojem je ubijeno četiri lica i povrijeđeno više od 20 osoba.

Ovaj snimak od 10 sekundi, kako je sada isplivalo u javnost, policija dobila još u noći napada, navodi nedeljnik “Profil”.

U pozadini se čuje albanska rep pjesma "Ak47" od pjevača Nuš.

Policija je utvrdila da je oružje koje se vidi na snimku automatska puška "zastava M70", ista koju je Fejzulaj koristio u terorističkoj akciji.

Video snimak je postavljen na dvije Vatsap grupe, a jedan od članova tih grupa je u nedjelji prije atentata bio u kontaktu sa napadačem.

Takođe, taj 21-ogodišnjak je vlasnik jednog crnog BMW-a 321i, zbog čega je osumnjičen da je vozio teroristu, a tako i saučestvovao u napadu.

Pored toga u javnost su dospjele nove informacije o 20-ogodišnjem Fejzulaju, koji je, nakon prijevremenog puštanja iz pritvora, bio najmanje jednom na saslušanju u Službi za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma.

Bio je saslušavan u vezi s licima sa islamističke scene.

Bečka policija je potvrdila da je u januaru ove godine sprovela „analizu opasnosti", a u februaru je Fejzulaju oduzet austrijski pasoš.

Magistrat 20 je saopštio da je Fejzulaj pokušao da izvadi ličnu kartu, ali je službenik video da je osuđivan zbog terorizma, te mu je odbio zahtjev i zatražio njegovo oduzimanje.

Fejzulaj je imao državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije, odakle su porijeklom njegovi roditelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније