Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija

20. 11. 2020. 23:29 >> 23:49
3

DANAS SLAVI 78. ROĐENDAN

Bajden će biti najstariji predsjednik u istoriji SAD

Novoizabrani američki predsjednik Džozef Bajden slavi 78. rođendan, a kada za dva mjeseca preuzme dužnost, biće najstariji predsjednik SAD-a u istoriji.

Za dva mjeseca preuzeće naciju koja je suočena s najgorom javnozdravstvenom krizom u posljednjih 100 godina, velikom nezaposlenošću i rasnim problemima.

Bajden će pokušati da postigne još jedan podvig, da pokaže Amerikancima da je starost samo broj i da može obavljati tu funkciju i izboriti se sa aktuelnim problemima.

Bajden će položiti zakletvu kao najstariji predsjednik u istoriji države, titulu koju je do sada nosio Ronald Regan, koji je napustio Bijelu kuću 1989. godine kada je imao 77 godina i 349 dana.

Tokom predizborne kampanje, Tramp (74) nije propustio priliku da istakne Bajdenove godine navodeći da demokratu nedostaje mentalne oštrine da vodi naciju.

Neki od Bajdenovih suparnika isticali su to da li je neko iz Bajdenove i Trampove generacije prava osoba da vodi zemlju koja se bavi pitanjima poput klimatskih promjena i rasnih nejednakost.

Bajden je u septembru obećao da će biti "potpuno transparentan" u vezi sa svim aspektima svog zdravlja ako bude izabran, ali nije rekao kako će to učiniti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније