Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 11. 2020. 22:32 >> 22:35
1

U Francuskoj panika zbog ptičijeg gripa

U Francuskoj, jednoj od zemalja koja je najviše pogođena epidemijom nove vrste koronavirusa u Evropi, pojava ptičijeg gripa u dva grada izazvala je paniku.

Ministarstvo poljoprivrede, pozivajući se na Nacionalnu upravu za zdravstvenu bezbjednost (Anses), navelo je da su slučajevi otkriveni i na farmi peradi u gradu Žvelines nakon ostrva Korzika, gdje je eutanizirano stotine pilića, prenosi Anadolija.

Vlada je naredila pojačane nacionalne mjere kako bi se spriječilo širenje gripe na druge životinje u regiji.

Početkom novembra perad u 45 regija trebala su da budu stavljena u karantin ili zaštićena zaštitnom mrežom, jer je postojao rizik od ptica selica koje nose ptičiji grip.

Na pijacama je takođe bila zabranjena prodaja žive peradi.

U regijama jugozapadne Francuske, milioni životinja eutanizovani su u dva izbijanja ptičijeg gripa od 2015. do 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније