Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 11. 2020. 22:52 >> 22:52

MAS PORUČIO

Njemačka za što skoriji početak pregovora S. Makedonije

Njemačka će učiniti sve što je u njenoj moći da Sjeverna Makedonija do kraja godine počne pristupne pregovore sa Evropskom unijom (EU), izjavio je danas u Berlinu njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

On je to rekao u počasnom govoru na ceremoniji uručivanja nagrade Fondacije "Fridrih Ebert" za mir za 2020, premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu, koja je prenošena preko interneta.

Mas je istakao da se vode intenzivni razgovori da međuvladina konferencija EU i Sjeverne Makedonije bude održana za vrijeme njemačkog predsjedavanja Unijom.

"Mi ćemo i dalje sa vama raditi kao i prethodnih dana, jer je to javno proklamovani cilj našeg predsjedništva. Od marta čekamo konačno do počnu formalni pregovori i nastojimo da održimo prvu pristupnu konferenciju sa Sjevernom Makedonijom još ove godine", rekao je šef njemačke diplomatije.

Ističući da to ima veze i sa vjerodostojnošću i povjerenjem u EU, Mas je rekao da će odlučujuće biti da se narednih dana nađe rješenje za pitanja na koja još nemaju odgovore.

"Ozbiljni smo u tome i želimo konkretno da realizujemo ovaj cilj. Ozbiljni smo kad kažemo da Zapadni Balkan pripada EU i želimo da imamo uspjeh u tome. Stvorićemo sve što je u našoj moći da vas podržimo na tom putu", rekao je Mas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније