Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

15. 11. 2020. 08:54   >>  08:53

FRANCUSKA

Dvoje mrtvih u napadima u Šoleu

Dvije osobe poginule su juče, a jedna je teško povrijeđena u dva napada koje je izvela ista osoba u francuskom gradu Šoleu, saopštile su francuske vlasti, dodajući da za sada nema elemenata koji bi ukazivali da je riječ o terorizmu.

 

Francuska televizija Frans 2 javila je da je napadač u predgrađu Šolea prvo napao stariji bračni par, a zatim je u istom naselju napao još jednog 50-godišnjeg muškarca.

Kako piše ''Figaro'', oko 16 sati na periferiji Šolea pronađene su dvije starije teško povrijeđene osobe.

''Nažalost, gospodin nije preživio i podlegao je povredama, a njegova supruga je hospitalizovana u teškom stanju'', rekao je lokalni sudski zvaničnik Erik Brujar.

Figaro navodi da je prema policijskim izvorima riječ o 83-godišnjem muškarcu i o njegovoj 81-godišnjoj supruzi, koja je životno ugrožena.

Brujar je rekao da je u drugom napadu u istom predgrađu Šolea muškarac star oko 50 godina podlegao povredama u predjelu glave, ne iznoseći druge detalje.

Policijski izvori su naveli da je u vezi sa napadima uhapšen 35-godišnjak, od ranije poznat vlastima.

Brujar je dodao da je uhapšen muškarac ''koji je živio u blizini'', ali da nema dovoljno dokaza da bi se moglo reći ''da je u pitanju počinilac''.

On je naglasio ''da za sada nema naznaka da je riječ o terorističkom napadu''.

I televizija Frans 2 javlja da policija ne vodi istragu ''u pravcu terorizma'', već da sumnja da je riječ o počiniocu koji je ''izgubio razum''.

Šole je mali grad na jugozapadu Francuske i ima oko 50.000 stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније