Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

13. 11. 2020. 20:50   >>  20:51

PUTIN SAOPŠTIO

Više od četiri hiljade žrtava sukoba u Nagorno-Karabahu

Više od četiri hiljade ljudi, uključujući civile, poginulo je u borbama u Nagorno-Karabahu, a više od osam hiljada je povrijeđeno, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je naveo da je broj izbjeglih u toj zoni više desetina hiljada, kao i da su uništene mnoge kulturne ustanove i objekti civilne infrastrukture.

“Trilateralna deklaracija koju su 9. novembra usvojili lideri Azerbejdžana, Jermenije i Rusije omogućila je potpuno zaustavljanje krvoprolića i stabilizaciju situacije", kazao je Putin na videokonferenciji o humanitarnim problemima u tom regionu, prenosi Tanjug.

Putin je rekao da su granatiranje i borbe potpuno zaustavljeni, dodajući da su ruske mirovne snage razmještene duž linije kontakta.

On je kazao da se nada da sama riječ "sukob" više neće biti korišćena za opis situacije u Nagorno-Karabahu.

"Nadam se da više nećemo govoriti o sukobu oko Nagorno-Karabaha i da ćemo uskoro preći na raspravu o drugim pitanjima, od kojih je jedno vrlo aktuelno“, rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније