Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

13. 11. 2020. 22:07   >>  22:06

MAKRON SAOPŠTIO

Spremni da pomognu u rješenju za Nagorno-Karabah

Francuska je saopštila da je spremna da pomogne u postizanju trajnog i uravnoteženog rješenja za sve strane u sukobu oko Nagorno-Karabaha.

 

To je objavljeno nakon što se činilo da je sporazum o prekidu vatre uz posredovanje Rusije iznenadio Pariz, javlja Rojters.

Moskva kopredsjedava međunarodnom grupom koja nadzire spor oko Nagorno-Karabaha s Vašingtonom i Parizom, ali oni nijesu bili uključeni u sporazum koji su Rusija, Jermenija i Azerbejdžan potpisali o okončanju šest nedjelja borbi oko enklave.

U Francuskoj između 400.000 i 600.000 ljudi jermenskog porijekla i predsjednik Emanuel Makron je pazio da ne podrži ni jednu ni drugu stranu u sukobu.

Međutim, sve je češće na udaru protivnika kod kuće koji tvrde da on nije učinio dovoljno da pomogne Jerevanu, navodi agencija.

U saopštenju od četvrtka, Makronov kabinet naveo je da je pokušao da razuveri jermenskog premijera Nikola Pašinijana.

„Predsednik je izrazio zadovoljstvo završetkom borbi, podsetio je na svoje prijateljstvo sa Jermenijom i njenim narodom, kao i na spremnost da izgradi pošteno, trajno i prihvatljivo političko rešenje za sve strane u Nagorno-Karabahu“, navodi se u saopštenju.

Makron je takođe sazvao sastanak agencija za pomoć i ključnih članova dijaspore kako bi procenio humanitarne potrebe Jermenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније