Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

04. 11. 2020. 21:57   >>  21:58

U TURSKOJ

Okončana spasilačka akcija nakon zemljotresa

Turska je danas okončala spasilačku akciju nakon snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio Izmir i grčko ostrvo Samos, a u kojem je život izgubilo 116 ljudi.

Spasilačke akcije u 17 oštećenih i srušenih zgrada su okončane, a timovi raščišćavaju ruševine, potvrdili su nadležni organi.

U Turskoj je u zemljotresu poginulo 114 osoba, dok su na grčkom ostrvu Samos život izgubila dva tinejdžera, podsjeća Rojters.

U Izmiru je povrijeđeno 1.035 ljudi, dok se na bolničkom liječenju još nalazi 137 osoba.

Više od 2.790 šatora postavljeno je kao privremeno sklonište za žrtve zemljotresa, a obezbijeđeno je i preko deset hiljada kreveta.

Nadležni su potvrdili da su 22 broda potonula, a da su se 43 nasukala, od kojih su 40 izvukle spasilačke ekipe.

Zemljotres koji je u petak pogodio Tursku najjači je zabilježen u toj zemlji u gotovo deset godina.

Turska uprava za katastrofe i vandredne situacije saopštila je da je zemljotres jačine 6,6 stepeni pratilo 1.855 naknadnih potresa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније