Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

30. 10. 2020. 12:00   >>  12:05

NICA

Priveden muškarac, bio u kontaktu sa napadačem?

Priveden je 47-godišnji muškarac osumnjičen da je bio u kontaktu sa napadačem koji je ubio troje ljudi u crkvi u Nici, saznaje se nas iz sudskih izvora.

Osumnjičeni izvršilac koji je nožem ubio muškarca i dvije žene je 21-godišnji Tunižanin koji je u Francusku došao u oktobru iz Italije. Čovjek koji je priveden sinoć, osumnjičen je da je bio s njim u kontaktu dan prije napada, rekao je sudski izvor i jedan izvor blizak slučaju, potvrđujući informaciju dnevnika Nis-Maten (Nice-Matin).

Izvor blizak slučaju ipak je upozorio da treba biti oprezan oko prirode njihovih kontakata.

Prema drugom izvoru čovjek je priveden sinoć u 21.50.

Napadač je juče ujutro ušao u crkvu Notr Dam u Nici gdje je nožem presjekao vrat jednoj 60-ogodišnjoj ženi i jednom crkvenjaku starom 55 godina. Brazilka, starosti 44 godine, koja je živjela u Francuskoj pogođena je više puta i umrla je od posljedica ranjavanja u obližnjem restoranu gdje se sklonila.

Na poziv jednog svjedoka tim gradske policije intervenisao je i pucao više puta na napadača koji je išao preteći ka njima uzvikujući "Alahu Akbar", rekao je sinoć tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar na konferenciji za novinare.

Teško ranjeni napadač prevezen je u bolnicu gdje je operisan, a stanje mu je i dalje kritično, rekao je sinoć Rikar.

Istraživači su u crkvi pronašli oružje sa kojim je počinjen zločin, nož sa oštricom dugom 17 centimetara, rekao je tužilac. Torba sa ličnim stvarima, koranom i dva telefona kao i dva neupotrebljena noža takođe je pronađena.

Napadač koji nije bio poznat obavještajnoj službi identifikovan je preko italijanskog dokumenta Crvenog krsta. Prema prvim istragama on je došao u Evropu preko italijanskog ostrva Lampeduze 20. septembra, a stigao je na područje Barija 9. oktobra.

Istragu je otvorilo francusko nacionalno tužilaštvo za borbu protiv terorizma, za "terorističko ubistvo i pokušaj ubistva", a koordiniše je direkcija za antiterorizam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније