Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 10. 2020. 23:28 >> 23:32

SARAĐIVAĆE SA SAVEZNICIMA

Bajden osudio napad u Francuskoj

Kandidat demokrata na predsjedničkim izborima u SAD Džo Bajden, osudio je večeras "užasan napad" u Francuskoj i obećao da će "sarađivati sa saveznicima" ukoliko pobijedi na izborima.

"Moja supruga Džil i ja se molimo za Francuze poslije užasnog napada u Nici koji je pogodio nevine ljude u crkvi. Administracija Bajden-Haris će raditi sa svojim saveznicima i partnerima kako bi se spriječilo ekstremističko nasilje u svim oblicima", naveo je Bajden na Tviteru.

Prethodno je američki predsjednik Donald Tramp izrazio solidarnost sa Francuskom poslije napada u Nici koji je označio kao "neprihvatljivi teroristički napad".

"Svim srcem smo sa Francuzima. Amerika je uz svog najstarijeg saveznika u ovoj borbi", naveo je ranije Tramp na Tviteru.

I generalni sekretar UN Antonio Gutereš "čvrsto je osudio gnusni napad", a takođe i ruski predsjednik Vladimir Putin, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen, premijer Velike Britanije Boris Džonson, papa Franjo, kao i Turska.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније