Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 10. 2020. 22:26 >> 22:25
1

TIHANOVSKA PORUČILA

"Nećemo odustati i ako štrajk ne uspije"

Liderka bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je danas da opozicija neće odustati od zahtjeva odlaska predsjednika Aleksandra Lukašenka sa vlasti i u slučaju neuspjeha njenog poziva na generalni štrajk.

"Vjerujem da se ne može mijenjati volja bjeloruskog naroda. Čak i ako ne uspijemo ili ne postignemo efekte koje želimo, ljudi će tražiti druge načine borbe i druge načine protesta. Ne odustajemo", rekla je Tihanovska u intervjuu za Frans pres.

Tihanovska uputila je 13. oktobra ultimatum Lukašenku, kojem je dala rok do 25. oktobra da se povuče sa vlasti, a ako se ne povuče, ona će pozvati na još veće proteste i generalni štrajk.

Opozicija u Bjelorusiji traži odlazak Lukašenka, koji je na vlasti od 1994. godine, poslije predsjedničkih izbora, održanih 9. avgusta.

Tihanovska je Lukašenku dala rok da ode sa vlasti, okonča nasilno protjerivanje demonstracija i oslobodi sve "političke zatvorenike".

"Ako zahtjevi ne budu ispunjeni do 25. oktobra, cijela zemlja će mirno izaći na ulicu. A 26. oktobra će biti nacionalni štrajk svih preduzeća, svi putevi će biti blokirani, a prodaja u državnim radnjama će propasti", rekla je tada ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније