Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2020. 09:56   >>  10:04 1

IZBORI U SAD

Večeras posljednja debata Trampa i Bajdena

Poslije prošlomjesečne možda najhaotičnije debate u modernoj istoriji, aktuelni američki predsjednik Donald Tramp i njegov rival kandidat demokrata Džo Bajden večeras će imati završnu debatu.

Prvu debatu su obilježila upadanja u riječ, uglavnom Trampova, puštajući dvojicu kandidata da pričaju jedan o drugom, a Bajden je na kraju rekao predsjedniku da "umukne".

Planirana druga debata nije održana jer je Trampu predsjedniku dijagnostikovan korona virus i odbio je da učestvuje u virtuelnoj debati. Bajden i Tramp su umjesto toga odgovarali na pitanja na različitim događajima, održanim u isto vrijeme, koje su prenosile dvije konkurentske TV mreže.

Večerašnja debata počeće u 21 sat po američkom vremenu, u Nešvilu u državi Tenesi, i biće to posljednji sastanak oči u oči, do dana izbora koji se održavaju za manje od dvije nedjelje.

Debata će trajati 90 minuta i biće podijeljena u šest segmenata od po 15 minuta, pri čemu će svaki od kandidata imati dva minuta za uvodne riječi o svakoj temi tokom kojih nije dozvoljeno upadanje u riječ, a ukoliko do toga dođe, kandidatu koji prekine drugog biće isključen mikrofon.

Tokom diskusije poslije uvodnih riječi kandidati će moći da upadaju u riječ jedan drugom, ali će im se ti upadi računati u ukupno vrijeme koje imaju za izlaganje.

Moderator posljednje debate će biti En-Bi-Si (NBC) dopisnica iz Bijele kuće Kristen Voker.

Ona je objavila šest tema o kojima će se diskutovati: "Bitka sa KOVID-19", "Američke porodice", " Rasizam u Americi", "Klimatske promjene", "Nacionalna bezbjednost" i "Vođstvo".

Debatu će prenositi sve glavne kablovske mreže uključujući ABC, CBS, CNN, Fox, Fox News Channel, Fox Business Network, PBS, NBC, MSNBC, Noticias Telemundo i C-SPAN.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније