Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

17. 10. 2020. 10:09 >> 10:10

AZERBEJDŽAN

Sirene, bombe i 12 mrtvih u Gandži

Noćas oko 1.00 poslije ponoći po lokalnom vremenu, raketirana je Gandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu. U napadu je poginulo 12 ljudi, više od 40 je ranjeno i nanijeta je znatna šteta civilnoj i transportnoj infrastrukturi, navodi se u saopštenju državnog tužilaštva Azerbejdžana, prenio je TAS.

Istovremeno, kako prenosi Sputnjik, odbrambena vojska Karbaha tvrdi da su jutros granatirani Stepanakert i Šuša i da u tim napadima ima ranjenih civila.

Kako navode azerbejdžanske vlasti, u napadu je pričinjena ozbiljna šteta civilnoj infrastrukturi i saobraćajnicama.

Dodaju da je Gandža gađana raketama "Skad" (R-17) i to sa teritorije Jermenije, dok jermenska strana demantuje te navode.

Navodi se i da je i dalje u toku spasilačka misija kako bi se utvrdilo da li ima građana koji se nalaze pod ruševinama zgrada.

Ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan kaže da je najmanje dvoje civila povređeno prilikom sinoćnog granatiranja Stepanakerta, kao i da su u tom gađanju oštećeni civilni objekti.

Oružani sukobi jermenskih i azerbejdžanskih snaga oko sporne regije Nagorno-Karabaha i dalje ne prestaju.

Grad Stepanakert u Nagorno Karabahu bombardovan je po drugi put u posljednja 24 sata, a prema dostupnim infomacijama sa lica mjesta, čule su se četiri eksplozije.

TAS izvještava da se u gradu oglasila sirena za vazdušnu opasnost, a 40-ak minuta kasnije u gradu su odjeknule četiri eksplozije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније