Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

17. 10. 2020. 06:52 >> 06:52
3

ODRUBLJENA MU GLAVA

Makron osudio islamistički teroristički napad na nastavnika

Predsjednik Francuske Emanuel Makron osudio je napad na nastavnika istorije kome je danas odrubljena glava na ulici u predgrađu Pariza, označivši ga islamističkim terorizmom.


Makron je večeras posjetio školu u naselju Konflan-Sant-Onorin u kojoj je ubijeni nastavnik predavao i pozvao naciju na jedinstvo u borbi protiv ekstremizma.

"Jedan od naših sunarodnika danas je ubijen zato što je podučavao o slobodi izražavanja, slobodi da se vjeruje ili ne vjeruje", rekao je Makron.

On je kazao da napad ne treba da podijeli Francusku, jer je to ono što ekstremisti žele.

"Moramo svi biti zajedno kao građani", dodao je Makron.

Ubijeni nastavnik je na časovima pokrenuo diskusiju o karikaturama muslimanskog proroka Muhameda.

Zvaničnik francuske policije rekao je za Asošiejted pres da je nastavnik dobijao prijetnje nakon što je prije 10 dana pokrenuo diskusiju "radi debate" o karikaturama muslimanskog proroka Muhameda.

Nastavnika je zbog toga tužio roditelj jednog učenika, rekao je drugi zvaničnik policije i dodao da osumnjičeni za ubistvo nije imao dijete u toj školi.

Osumnjičenog za odsijecanje glave nastavnika u Konflan-Sant-Onorinu policija je ubila u susjednom naselju Eranji.

Francuski tužilac za borbu protiv terorizma otvorio je istragu ubistva za čiji se motiv smatra terorizam, saopštilo je francusko tužilaštvo.

Identitet osumnjičenog nije objavljen.

Francuski mediji su javili da je osumnjičeni bio 18-godišnji Čečen, rođen u Moskvi. Tu informaciju za sada nije bilo moguće potvrditi.


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније