Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

15. 10. 2020. 23:03 >> 23:04

OGORČENJE ZBOG PANDEMIJE

Grčki državni službenici u štrajku

Grčki državni službenici stupili su u 24-časovni štrajk zahtijevajući veće plate za zaposlene u zdravstvu i obrazovanju i povećano zapošljavanje u tim sektorima tokom pandemije korona virusa.

Javne službe ne rade od jutros širom zemlje, dok su avio kompanije zbog štrajka zaposlenih u kontroli letjenja bile primorane da otkažu letove ili da ih odlože do sjutra u 8 sati.

Stotine zdravstvenih radnika marširalo je jutros centrom Atine uoči glavnog skupa koji će se održati kasnije danas.

Glavni sindikat državnih službenika, ADEDI, organizovao je štrajk sa nizom zahtjeva, uključujući veće ulaganje u zdravstvo, više kreveta na odjeljenjima intenzivne njege i dodatno zapošljavanje na neodređeno vrijeme u obrazovanju kako bi se školski časovi mogli ograničiti na 15 učenika.

Sindikat je pozvao na ukidanje mnogih poreza za zaposlene u javnom sektoru i smanjenje PDV sa sadašnjih 24 na 15 odsto, kao i na izmjene nedavno usvojenog zakona o demonstracijama i poništavanje privatizacija.

Grčka ponovo bilježi porast broja oboljelih od korona virusa što je povećalo pritisak na zdravstveni sistem.

Vlada je već povećala broj kreveta na intenzivnoj njezi za oboljele od korona virusa i obavezala se da će ih do kraja godine dodatno povećati.

U zemlji od oko 11 miliona stanovnika novi slučajevi korona virusa svakodnevno se kreću od oko 300 do 400. Ukupno je zaraženo 23.495 osoba, 469 je umrlo, dok je 86 oboljelih na respiratorima na intenzivnoj njezi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније