Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

12. 10. 2020. 18:24 >> 18:23

TRAŽE OSTAVKE

U Španiji protesti protiv vlade

Nekoliko stotina automobila defilovalo je danas ulicama Madrida i drugih španskih gradova gdje su građani zatražili ostavku ljevičarske vlade, a protesti su održani na poziv ekstremne desnice.

Demonstranti su nosili plakate sa natpisima "Sančes odlazi" i "Ostavka". Protest je organizovala stranka ekstremne desnice Voks na dan španskog nacionalnog praznika.

Automobili i dvotočkaši su sa zastavom Španije prošli velikom avenijom u Madridu gdje obično 12. oktobra bude održana vojna smotra koja je ove godine otkazana zbog epidemje korona virusa.

Automobilima su se pridružili i demonstranti koji su došli pješice. Građani najviše su nezadovoljni kako je vlada premijera Pedra Sančesa odgovorila na epidemiju korona virusa.

Vlada je u petak proglasila vanredno zdravstveno stanje u Madridu što podrazumijeva zabranu ulaska i izlaska iz grada u cilju sprječavanja korona virusa. To stanje treba da traje dvije nedjelje.

Ta mjera je uvedena poslije teških razgovora centalnih vlasti i vlasti područja Madrida koju predvodi desnica.

Građani Madrida i okolnih mjesta nemaju pravu da izlaze sa tog područja ali mogu slobodno unutar njega da se kreću i nijesu primorani da ostanu u svojim domovima.

U Španiji je od početka epidemije zaraženo oko 850.000 ljudi od kojih je gotovo 33.000 preminulo od korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније