Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 10. 2020. 23:08 >> 23:07

"GIRLS TAKEOVER"

Tinejdžerka premijerka Finske na jedan dan

Premijerka Finske Sana Marin danas je "slobodna od obaveza" pošto je prije podne simbolično na jedan dan svoju dužnost predala djevojčici od 16 godina u sklopu kampanje promovisanja prava djevojčica.

Tinejdžerka Ava Murto danas je na stepenicama Parlamenta poslije sastanka sa ministrom pravde, novinarima rekla da provodi "uzbudljiv dan" tokom kojeg je naučila "nove stvari o zakonodavstvu".

Ava Murto, rodom iz jednog gradića na jugu Finske, oddržaće govor grupi poslanika i razgovaraće s ministrom za razvoj i spoljnu trgovinu.

Ona je agenciji Frans pres rekla da je njena poruka jasna: "Djevojčice treba bolje da shvate koliko su važne, i da su jednako dobre kao i dječaci u oblasti tehnologije".

Ava Murto, srednjoškolka koja aktivno vodi kampanju za klimatska i pitanja ljudskih prava, želi da govori i o snazi mladih za inovacije: "Mislim da bi mladi mogli da nauče odrasle da budu inovativniji i da više razmišljaju o budućnosti".

Na pitanje da li bi volela da postane premijerka, odgovorila je da nije na njoj da to odluči, "ali zašto da ne!?".

Ustuoanje mjesta premijera djevojčicama je dio svjetske kampanje "Girls Takeover", dobrotvorne organizacije "Plan International" da bi se djevojčice pokrenule ka digitalnim vještinama i mogućnostima u tehnološkoj industriji, a želi se da se ukaže i na problem zlostavljanja žena na internetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније